Particulier


De gevel van uw huis bepaalt het aanzicht en de waarde van uw bezit. Schade of gebreken aan de gevels kunnen ernstige bouwkundige problemen veroorzaken. Een verantwoorde gevelrenovatie is dan nodig, zodat de gevel weer een leven lang mee kan.

Gevelreiniging voor particulieren

Imto Benelux  heeft een groot aantal reinigingstechnieken in huis, zodat vrijwel elk oppervlak op een veilige, vakkundige en milieuvriendelijke wijze gereinigd kan worden, zonder het oppervlak te beschadigen. Deze technieken variëren van het TORBO® - systeem, waarbij de gevel met water, lucht en een aangepast straalmedium gereinigd wordt, tot het reinigen van oppervlakken met water met eventueel milieuvriendelijke toevoegingen.

Uithakken en opnieuw voegen

In de loop der jaren kan de kwaliteit van het voegwerk in een gevel minder worden door weers- en milieu-invloeden. Ook een gebrekkige uitvoering tijdens de bouw kan een oorzaak zijn voor slecht voegwerk. Het voegwerk dient dan vaak compleet vervangen te worden. Hierbij is van belang dat het voegwerk grondig verwijderd wordt tot op een gezonde ondergrond, zonder de gevelstenen te beschadigen. Om dit verantwoord te kunnen doen, zijn vakkennis en het juiste gereedschap noodzakelijk. Imto Benelux heeft uiteraard deze vakkennis en apparatuur in huis. Om problemen in de toekomst te voorkomen, dient het nieuw aangebrachte voegwerk van uitstekende kwaliteit te zijn. Hiervoor is in 1998 de CUR aanbeveling 61 verschenen waarin de vereiste voeghardheidsklasse worden omschreven. 
Imto Benelux werkt volgens deze aanbeveling en garandeert dat de vereiste voeghardheidsklasse geleverd wordt. Bovendien kunt u voor elk voegtype bij ons terecht:

  • Platvol nagestreken
  • Verdiept
  • Snijwerk
  • Knipwerk etc.

Metselwerk

Schade aan het metselwerk kan door ons hersteld worden. Dit kan gebeuren door het inmetselen van nieuwe stenen of door het opnieuw moduleren van de stenen met speciale restauratiemortels. Ook lateien en stalen constructiedelen in de gevel worden door ons hersteld of vervangen. Daarnaast zijn wij vertegenwoordiger van het revolutionaire Total Wall Concept. lees meer

Conserveren

Na het reinigen en herstellen van een gevel is het vaak aan te raden de gevel te beschermen door middel van hydrofoberen. Hierdoor wordt de gevel waterafstotend gemaakt, zodat deze droger blijft, minder vervuilt en het voegwerk en metselwerk beschermd wordt. Imto Benelux heeft een aantal producten in haar pakket, waarmee uw gevel afdoende beschermd kan worden. Op deze applicaties wordt in samenwerking met gerenommeerde leveranciers tot 10 jaar garantie gegeven.

Betonherstel

Balkons, lateien en ornamenten in een gevel vertonen na verloop van jaren vaak ernstige betonschade. Imto Benelux  kan deze schade op een technisch verantwoorde en fraaie manier herstellen. Dit kan met hydraulische mortels en met kunststof gemodificeerde mortels. Bovendien beschikt  Imto Benelux  over injectietechnieken om scheuren af te dichten en te verlijmen. Na een verantwoord herstel kan het betonnen oppervlak van duurzame en fraaie coatingsystemen voorzien worden. Ook stucwerk-herstel behoort tot ons uitvoeringspakket. 

Kozijnen en schilderwerk

Wanneer een gevelrenovatie wordt uitgevoerd, is het vaak verstandig ook het schilderwerk en de kozijnen in de gevel aan te pakken. Ook dit werk verzorgen wij voor u. Door de werkzaamheden in één hand te geven, kan vaak voordeliger gewerkt worden en zijn de afgegeven garanties beter na te leven. Ook de planning van het complete werk is op deze manier in één hand. 

Garanties

Een complete gevelrenovatie is een ingrijpende behandeling die de kwaliteit en de waarde van uw pand aanzienlijk verbetert. Bovendien is het een behandeling die u slechts eenmaal hoeft uit te voeren, een goede gevelrenovatie gaat een leven lang mee. Het is dan ook de moeite waard om een afgewogen keuze te maken voor het juiste bedrijf op het gebied van gevelrenovatie.  De werkzaamheden worden gegarandeerd vakkundig uitgevoerd en om dit te ondersteunen worden op verschillende applicaties garantie certificaten afgegeven.

Werkgebieden

Imto Benelux is werkzaam in de hele randstad, maar ook Zeeland en Noord-Brabant behoren tot ons werkgebied. Wij hebben projecten uitgevoerd in alle grote steden in dit gebied, zoals Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Breda, Dordrecht, Goes en Tilburg

De uitvoering van uw gevelrenovatie is dus bij Imto Benelux in goede handen.

Meer weten over wat we kunnen betekenen voor particulieren, neem dan contact met ons op

particulieren

Offerte aanvragen


Wilt u een offerte aanvragen ?
Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.