gevelrenovatie » Gevelrenovatie Rotterdam (Vreewijk) Rotterdam


Gevelrenovatie Rotterdam (Vreewijk)

In samenwerking met Dura Vermeer verzorgen we voor woningcorporatie Havensteder de gevelrenovatie van 1300 woningen in Vreewijk, Rotterdam. De woningen stonden eerder op de lijst om gesloopt te worden. Nu worden ze in 8 jaar van buiten en binnen gerenoveerd en krijgt de wijk in Rotterdam Zuid een nieuw aangezicht. Binnen dit project bevinden zich 109 woningen die een beschermd stadsgezicht zijn. Hiervoor werd een team van specialisten gevormd waaronder IMTO Benelux.

Wat is onze rol met deze gevelrenovatie?

In dit gevelrenovatie project denken wij sinds eind 2014 mee over het gevelwerk van de renovatiewoningen. Daarnaast verzorgen we de technische opnamen van het gevelwerk en de werkomschrijvingen. Na vier proefwoningen zijn we begin 2015 gestart met de daadwerkelijke gevelrenovatie. Onze werkzaamheden omvatten onder meer het plaatselijk vervangen van het snijvoegwerk en het aanbrengen van ons Total Wall Concept. Dit is een gevelherstelsysteem gebaseerd op het aanbrengen van roestvrijstalen wapening en verankeringen in gevels. Hiermee voorkomen we bijvoorbeeld dat het metselwerk loslaat bij het demonteren van de kozijnen. Daarnaast maken we de schoorstenen bouwkundig in orde door het lood en het voegwerk te vervangen en de schoorsteenkoppen te herstellen. Andere werkzaamheden van de gevelrenovatie in Rotterdam Vreewijk bestaan uit het reinigen van de gevels door stoomcleaning, het opmetselen van nieuwe borstweringen en het repareren van het metselwerk. 

Gevelrenovatie monumentale panden

Naast het waarborgen van de constructieve samenhang van het metselwerk was het vinden van de juiste gevelstenen en voegmortel een uitdaging. We hebben hiervoor veelvuldig overlegd met de supervisor. Sommige stenen die we uiteindelijk vonden, moesten we op locatie op maat zagen om ze aan te laten sluiten op de bestaande situatie. Andere werkzaamheden die we voor dit gevelrenovatie project in Rotterdam Vreewijk doen zijn monumentaal snijwerk, het herstellen van houtrot, het voeg- en metselwerk herstellen en het schilderwerk.

Wilt u meer informatie over dit project Gevelrenovatie Rotterdam (Vreewijk), Neem dan contact met ons op Terug naar projecten