Betonherstel en conservering


Imto Benelux beschikt over de kennis en het vakmanschap om zowel constructieve als esthetische betonschade te herstellen. Dit kan variëren van complete betonnen gevels, galerijen en balkons tot sierelementen en sculpturen in de gevel. Dit noemen we betonherstel.

REPARATIE TECHNIEKEN voor betonherstel:

  • Handmatig herstel:
    Imto Benelux is gespecialiseerd in het handmatig herstellen van betonschade. Hierbij worden zowel kunststof reparatiemortels als cementgebonden systemen toegepast. Het meest toegepast wordt kunststof gemodificeerde cementgebonden producten, omdat hierbij de beste resultaten worden verkregen.
  • Constructieve verlijming en injectie:
    Naast de handmatige hersteltechnieken beschikt Imto Benelux over verlijm- en injectietechnieken waarbij ook constructieve betonschade afdoende hersteld kan worden. Hierbij worden zowel cementgebonden injectiemortels als epoxyharsen en polyurethanen toegepast.
  • Gevel herstel en restauratie:
    Veel oudere gebouwen zijn toe aan gevel herstel of restauratie, omdat deze zijn voorzien van ornamenten en sculpturen in de gevel. Het herstel van schade aan deze elementen vereist een speciale aanpak en toepassing van bijzondere materialen. Imto Benelux heeft de kennis en de vakmensen in huis om ook deze schade afdoende en fraai te herstellen. Het betreft hier zowel betonnen als natuurstenen elementen die hersteld kunnen worden met aangepaste reparatiemortels die in kleur en structuur afgestemd zijn op de ondergrond. 

Betonconservering

Na het herstellen van een betonconstructie verdient het een aanbeveling het betonnen oppervlak te beschermen tegen milieu- en weers-invloeden. Hierdoor wordt verdere aantasting in de toekomst voorkomen. Bovendien kunnen coatings door kleur en structuur een verfraaiing van de constructie betekenen. Deze bescherming kan uitgevoerd worden met een coatingsysteem in kleur, maar Imto Benelux beschikt ook over hydrofoberingssystemen waarbij het oppervlak op onzichtbare wijze beschermd wordt. Hiervoor worden zowel vloeibare producten als producten in crèmevorm toegepast, waarbij de crème als voordeel heeft dat een betere penetratie en dus een langdurige bescherming wordt verkregen.

Meer weten over betonherstel? Neem contact met ons op!

Betonherstel en conservering

Offerte aanvragen


Wilt u een offerte aanvragen ?
Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.