gevelverankering


Dry Fix ankers

DryFix ankers zijn wokkelvormige roestvast stalen ankers die zichzelf vastzetten in een te nauw voorgeboord gat. DryFix ankers worden toegepast als vervanging van spouwankers, voor het vastzetten van gescheurd/loslatend metselwerk en/of voor het vastzetten van bros metselwerk. DryFix anker is een anker die als eigenschappen de volgende kenmerken kent; zelftappend, veilige, spannings vrije fixering zonder lijm, cement of mechanische uitzetting. Tevens heeft het anker het voordeel dat het grote treksterktes aankan, eenvoudig te monteren is, kosten besparend is en normale bewegingen van het gebouw toelaat.

Gevelverankering

Zie ook: www.renovatiespouwanker.nl

Helibar Wapening

De Helibar wapening is een wokkelvormige roestvast stalen rij welke in voorgefreesde sleuven in het metselwerk worden bevestigd met Helibond. Helibond is een krimpvrije mortel(twee componenten) welke voor de verbinding zorgt tussen wapening (Helibar) en het metselwerk. Helibar wordt toegepast als wapening bij scheurvorming in het metselwerk. Door middel van de voeg op de vereiste diepte uit te frezen en schoon te spoelen met water wordt een goede hechting verkregen in combinatie met het speciaal ontwikkelde krimpvrije mortel Helibond. Helibond wordt door middel van een pistool in de sleuf aangebracht waarna de roestvast stalen wokkelvormige Helibar met een voegspijker op zijn plaats wordt geduwd. Door middel van de hierna aan te brengen HeliBond wordt de Helibar wapening goed ingebed en kan tenslotte de afwerking van het geheel plaatsvinden met op kleurgebrachte steenpasta. Hierdoor wordt de scheurvorming nagenoeg onzichtbaar gerepareerd.

Helivar Wapening
Video: Helivar Wapening

Helibar bakstenen lateien

Door middel van de Helibar wapening (wokkelvormige roestvast stalen rij) worden de trek- en druk-spanningen opgevangen. Door het gebruik van de DryFix ankers (wokkelvormige roestvast stalen ankers) wordt de rollaag aan de nieuw ontstaande latei verankerd waarna de gaten en gerepareerde scheuren in stenen worden afgewerkt met de op kleur gebrachte steenpasta.

Helibar bakstenen lateien
Video: Helibar bakstenen lateien


Meer informatie over gevelverankering? Bel ons gerust

gevelverankering

 

Offerte aanvragen


Wilt u een offerte aanvragen ?
Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.