Offerte
Gevelreiniging in actie

Gevelreiniging

Verantwoorde gevelreiniging

Een gevel hoort er schoon en verzorgd uit te zien. Het is letterlijk het eerste aanzicht. Weers- en milieu beïnvloeden de gevels en kunnen het aanzicht aanzienlijk verminderen.

Imto Vastgoed Verduurzamers beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in gevelreiniging. Wij hebben hiervoor een aantal speciale reinigingsmethoden ontwikkeld. Deze zijn veel minder belastend voor het milieu, gevel én verwerker. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over gevelreiniging, onze aanpak of een vrijblijvende afspraak!

Gevelreiniging zonder schade
Resultaat gevelreiniging

Milieuvriendelijke gevelreiniging

Imto Vastgoed Verduurzamers heeft een aantal gevel reinigingsmethoden ontwikkeld die veel minder belastend zijn voor het milieu, de gevel en de verwerker! De toepassing van chemicaliën (zuren of alkaliën) zijn geminimaliseerd. Dit betekent veel minder schade aan de gevels. 

Er kunnen ernstige beschadigingen worden veroorzaakt wanneer gevels worden gestraald onder hoge druk en met een hard en scherp straalmiddel. Imto Vastgoed Verduurzamers biedt dé oplossing en reinigt minerale materialen zoals baksteen, verblensteen, beton en natuursteen. Wij bieden hiervoor verschillende systemen aan die perfect aansluiten bij iedere gevelreinigingsklus!

Gevelreiniging in uitvoering
Gereinigde gevel

Gevelreinigingssystemen

IMTO-TORBO systeem

Minder milieubelastend reinigen met een uitstekend resultaat.
Dit speciale straalsysteem combineert lucht, water en een speciaal op de ondergrond afgestemd straalmiddel. Een nauwkeurig ingestelde dosering van dit gevelreinigingssysteem zorgt voor een gegarandeerd perfect resultaat op iedere ondergrond! De ondergrond van de gevel bepaald de keuze van het straalmiddel. Dit varieert van glasparels voor zachte natuursteensoorten tot olivinezand voor hardere bakstenen.

De waterdosering is laag en voorkomt hierdoor stofvorming. Ook de lozing van afvalwater is hierdoor minimaal. De micronevel van fijne waterdruppels zorgt er tevens voor dat het straalmiddel minder kleine inslagkratertjes veroorzaakt dan wanneer gebruik gemaakt wordt van andere gevelreinigingsystemen. Dit voorkomt eventuele schade aanzienlijk! Onze medewerkers vangen het afgekomen water op en voeren het af waarna het door een erkend afvalverwerkingsbedrijf verwerkt wordt. Zo reinigen we de gevel met het maximale resultaat. Van het IMTO-TORBO SYSTEEM profiteren zowel u, de gevel als het milieu! Dit systeem is perfect geschikt voor het verwijderen van zwarte aanslag op uw gevels.

IMTO-STOOMCLEAN systeem

Deze manier van gevelreiniging reinigt zonderaantasting van de ondergrond. Schoon leidingwater reinigt door middel van gepaste druk en temperatuur. De druk is regelbaar tot 240 BAR met een waterverbruik van 24 liter per minuut. De temperatuur is instelbaar tot 110 graden Celsius.

De juiste druk en temperatuur zorgen ervoor dat vrijwel alle ondergronden met dit gevelreinigingssysteem gereinigd worden. Er worden geen chemische middelen toegevoegd, waardoor de patinalaag niet verwijderd wordt. Perfect voor het verwijderen van mos- en algengroei!Technische gevelreiniging

Minder milieubelastend reinigen met een uitstekend resultaat.
Voor het aanbrengen van nieuwe voegen of een hydrofobering is een schone ondergrond van levensbelang! Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en de poriën van het gevelmateriaal moeten worden geopend. Hiervoor past Imto Vastgoed Verduurzamers een technische gevelreiniging toe. Onder een hoge druk wordt de gevel grondig gereinigd. Zo verwijderen we alle mos en algen van de gevel zodat er technisch verantwoord gevoegd en gehydrofobeerd kan worden! Dit systeem frist de aanblik van de gevel gegarandeerd op!

Lees meer over impregneren >

Gevel reinigingspreparaat

Chemisch en toch milieuvriendelijk
Door het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten en de opvang en de verwerking van het proceswater kunnen wij de gevel met chemische ondersteuning reinigen. Reinigingsmiddelen kunnen worden toegevoegd aan het water bij het IMTO STOOMCLEAN systeem. Ook kunnen wij de gevel inzetten met een reinigingsproduct waarna we de gevel technisch reinigen. Afhankelijk van het toegepaste product kan het proceswater opgevangen en afgevoerd worden en onschadelijk worden gemaakt.

Imto Vastgoed Verduurzamers is uiterst ervaren in het reinigen van gevels. Onze adviseurs bieden al 40 jaar voor elke gevelreinigingsklus de juiste oplossing! Hierbij worden we ondersteund door adviseurs van gerenommeerde producenten en leveranciers.
Laat uw gevels reinigen door een gerenommeerde partij en vraag vrijblijvend een offerte aan bij Imto Vastgoed Verduurzamers.