Offerte
vergroot

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Bij een verantwoorde gevelrenovatie wordt niet alleen de gevel gereinigd, maar wordt ook de in de loop der jaren ontstane schade aan de gevel hersteld. Daarom is het noodzakelijk de gevelrenovatie altijd door deskundigen te laten beoordelen zodat de gevel niet alleen fraai wordt, maar ook bouwkundig weer in perfecte staat gebracht wordt.

Imto Benelux heeft de deskundigheid in huis om de bouwkundige staat van een gevel te beoordelen en vakkundig te herstellen.

Reiniging van een gevel
Herstelling van een gevel

Reiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door weers- en milieu-invloeden te vervuilen, zodat het door de ontwerper beoogde aanzicht van de gevel sterk kan verslechteren.

Imto Benelux heeft meer dan veertig jaar ervaring in gevelrenovatie waaronder gevelreiniging. In de loop van de tijd zijn er een aantal reinigingsmethoden ontwikkeld die minder belastend zijn voor het milieu, gevel en verwerker. Op het gebied van reiniging van minerale materialen, zoals baksteen, verblendsteen, beton en natuursteen heeft Imto Benelux de volgende systemen in het pakket:

 • Technisch reinigen middels koud water
 • Stoomcleaning middels de juiste druk
 • Torbosysteem (verbeterd zandstraal systeem)
 • Reinigen middels een reinigingspreparaat

Herstel

Spouwmuurankers zijn vanaf buiten niet waar te nemen, maar zorgen voor de (cruciale) verbinding tussen het buiten- en binnenblad. Daarbij zijn ze onderhevig aan vocht en thermische uitzetting, mede door het (na-)isoleren van gevels, en zijn de belastingen (on)zichtbaar groot en niet te onderschatten.

Spouwmuurankers zijn er in vele soorten en maten en onderhevig aan slijtage door ouderdom. Ook komt het regelmatig voor dat tijdens de bouw de ankers niet goed of onvoldoende zijn aangebracht.

Een goed ankerplan, gebaseerd op een gedegen, destructief onderzoek, en een KOMO gecertificeerd proces, is de basis voor een veilige gevel. Met inmiddels letterlijk meer dan een miljoen aangebrachte (gevelrenovatie) spouwmuurankers mogen wij ons wel specialist noemen. Mede door de inzet van onze expertise kunnen we voor iedere situatie een kosten efficiënte oplossing bieden, om zo gevels weer veilig en duurzaam te maken. Vanwege onze flexibele planning kunnen we ook in spoedeisende, onveilige situaties snel handelen.

Metselen
Resultaat metselwerk

Metselwerkherstel

Door de jaren heen heeft Imto Benelux veel ervaring opgebouwd met betrekking tot metselwerkherstel. Dit betreft zowel esthetisch herstel, maar ook het verhelpen van constructieve fouten zijn werkzaamheden die we al veelvuldig hebben uitgevoerd.

Voor het herstel van metselwerk zijn een deskundig advies en uitvoering door vakmensen onontbeerlijk. Inzicht in het ontstaan van de schade, het kiezen van de juiste uitvoeringsmethode en een goede toepassing van producten maakt gevelrenovatie tot specialistenwerk. Onze adviseurs en vakmensen hebben meer dan veertig jaar ervaring in dit werk, zodat het complete herstel van uw gevel bij Imto Benelux in vertrouwde handen is.

Man bezig met voegwerk

Vervangen van voegwerk

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Bovendien is in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan, ook kunnen er constructieve problemen ontstaan. Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit moet deskundig gebeuren middels het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk. Na het uithakken van het voegwerk en de benodigde reiniging verzorgt Imto Benelux het aanbrengen van nieuw voegwerk.

Imto Benelux werkt volgens de richtlijnen:  Aanbeveling CUR 61 :2013. Het voegen en hydrofoberen van metselwerk.

Imto Benelux verzorgt alle type voegwerk:

 • Knipvoeg
 • Snijvoeg
 • Platvol nagestreken
 • Schaduwvoeg
 • Verdiept of licht verdiept
Muren Hydrofoberen

Hydrofoberen/impregneren (waterafstotend behandelen)

Vochtindringing in een gevel kan aanleiding zijn voor allerlei ongewenste problemen, zoals scheurvorming of zout uitbloeiingen. Om deze problemen te voorkomen kunnen minerale gevels worden gehydrofobeerd. Onder hydrofoberen verstaan we het behandelen van een minerale ondergrond met een hydrofoberingsmiddel dat vloeiend op het geveloppervlak wordt aangebracht. Door de gevel te hydrofoberen blijft de waterindringing van buitenaf achterwege, terwijl de waterdampdoorlaatbaarheid voor 90% gehandhaafd blijft.

 

Hydrofoberen heeft een aantal voordelen:

 • Hydrofoberen vermindert vochtintreding in het minerale geveloppervlak
 • Met minder vochtintreding wordt het vervuilen van het gevel aanzienlijk vertraagd
 • De voedingsbodem voor algen en mossen verdwijnt waardoor de groei hiervan minder snel zal optreden.
 • Eventuele aangroei is aanzienlijk gemakkelijker te verwijderen
 • Vorstschade wordt beperkt, mits het voegwerk of metselwerk onbeschadigd is
 • De uitspoeling van bindmiddel en kristallisatie van zouten voorkomen.
 • Bij afzetting van zouten worden deze veel sneller van de gevel afgevoerd
 • De hydrofobering is visueel vrijwel niet waarneembaar

Imto Benelux werkt volgens de richtlijnen:  Aanbeveling CUR 61 :2013. Het voegen en hydrofoberen van metselwerk.

Toe te passen producten en verwerking
Er zijn zeer veel hydrofoberingsproducten op de markt. Imto Benelux kan u deskundig adviseren over de toepassing van het juiste product op de juiste ondergrond. De door Imto Benelux toegepaste hydrofoberingsmiddelen op basis van silanen en siloxanen, zowel oplosmiddelhoudend als ’watergedragen’, voldoen aan alle internationaal gestelde eisen voor deze producten.

Kunststof en aluminium renovatie
spouwmuurisolatie

Kunststof en aluminium

Kunststof en aluminium hebben als eigenschap een lange levensduur, echter worden deze materialen in de loop der tijd aangetast door atmosferische invloeden. Hierdoor worden deze materialen dof en verliezen het zijn glans. Imto Benelux beheert diverse technieken waarbij deze materialen op een juiste wijze gereinigd en geconserveerd worden en hun oude uitstraling terug krijgen, tevens is het materiaal dan vervolgens beschermd voor in de toekomst.

Spouwmuurisolatie

Door de combinatie van onze expertise op het gebied van gevelrenovatie en het toepassen van na-isolatie kunnen wij u een totaal oplossing op het gebied van het herstel en renovatie van uw buitengevels zodat het energielabel wordt verbeterd.

Welke type isolatie levert de meeste besparing op, en wat is de beste isolatie voor uw object. Vaak een lastige keuze. Voor het isoleren van uw onroerend goed heeft ons isolatiebedrijf een breed aanbod. Of het nu gaat om vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie of geluidsisolatie.

Wilt u meer informatie over ons werk?
Neem contact met ons op via 010 462 46 66
of vraag een offerte aan.