Offerte
Gevelrenovatie vanaf steiger

Gevelrenovatie

Uw gevel herstellen

De uitstraling en waarde van uw woning of appartementencomplex worden beïnvloed door de gevel. Wanneer er schade of gebreken optreden, kunnen er ernstige bouwtechnische problemen ontstaan. Om ervoor te zorgen dat de gevel weer jarenlang meegaat, is het belangrijk om een verantwoorde gevelrenovatie uit te voeren.

Imto Vastgoed Verduurzamers is al meer dan 40 jaar actief op het gebied van gevelrenovatie en beschikt over deskundig personeel en moderne apparatuur, zodat we elke gevelrenovatie vakkundig kunnen uitvoeren.

Bovendien werken we volgens de Aanbeveling CUR 61 “het voegen en hydrofoberen van metselwerk en het VCA veiligheidssysteem. Hierdoor bent u verzekerd van een goede en veilige uitvoering van het werk. Neem contact met ons op voor meer informatie over gevelrenovatie of een vrijblijvende afspraak.

Reiniging van een gevel
Herstelling van een gevel

Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door weers- en milieu-invloeden te vervuilen, zodat het door de ontwerper beoogde aanzicht van de gevel sterk kan verslechteren. Gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van gevelrenovatie.

Imto Vastgoed Verduurzamers heeft meer dan veertig jaar ervaring in gevelrenovatie waaronder gevelreiniging. In de loop van de tijd zijn er een aantal reinigingsmethoden ontwikkeld die minder belastend zijn voor het milieu, gevel en verwerker. Op het gebied van reiniging van minerale materialen, zoals baksteen, verblendsteen, beton en natuursteen heeft Imto Vastgoed Verduurzamers de volgende systemen in het pakket:

  • Technisch reinigen middels koud water
  • Stoomcleaning middels de juiste druk
  • Torbosysteem (verbeterd zandstraal systeem)
  • Reinigen middels een reinigingspreparaat


Lees meer over gevelreiniging >

Gevelherstel

Spouwmuurankers zijn vanaf buiten niet waar te nemen, maar zorgen voor de (cruciale) verbinding tussen het buiten- en binnenblad. Daarbij zijn ze onderhevig aan vocht en thermische uitzetting, mede door het (na-)isoleren van gevels, en zijn de belastingen (on)zichtbaar groot en niet te onderschatten.

Spouwmuurankers zijn er in vele soorten en maten en onderhevig aan slijtage door ouderdom. Ook komt het regelmatig voor dat tijdens de bouw de ankers niet goed of onvoldoende zijn aangebracht. Gevelrenovatie is dan noodzakelijk.

Een goed ankerplan, gebaseerd op een gedegen, destructief onderzoek, en een KOMO gecertificeerd proces, is de basis voor een veilige gevel. Met inmiddels letterlijk meer dan een miljoen aangebrachte (gevelrenovatie) spouwmuurankers mogen wij ons wel specialist noemen. Mede door de inzet van onze expertise kunnen we voor iedere situatie een kosten efficiënte oplossing bieden, om zo gevels weer veilig en duurzaam te maken. Vanwege onze flexibele planning kunnen we ook in spoedeisende, onveilige situaties snel handelen.

Metselwerk herstel uitgevoerd door imto benelux
Resultaat metselwerk herstel

Metselwerk herstel

Door de jaren heen heeft Imto Vastgoed Verduurzamers veel ervaring opgebouwd met betrekking tot metselwerkherstel, een belangrijk onderdeel van gevelrenovatie. Dit betreft zowel esthetisch herstel, maar ook het verhelpen van constructieve fouten zijn werkzaamheden die we al veelvuldig hebben uitgevoerd.

Schade aan het metselwerk kan door ons (als onderdeel van gevelrenovatie) hersteld worden. Dit kan gebeuren door het inmetselen van nieuwe stenen of door het opnieuw moduleren van de stenen met speciale reparatiemortels. Ook lateien en stalen constructiedelen in de gevel worden door Imto Benelux hersteld of vervangen.


Lees meer over metselwerk herstel >

Werkzaamheden betonherstel en conservering

Betonherstel en conserveren

Betonherstel
Balkons, lateien en ornamenten in een gevel vertonen na verloop van jaren vaak ernstige betonschade. Imto Vastgoed Verduurzamers kan met gevelrenovatie deze schade op een technisch verantwoorde en fraaie manier herstellen. Dit kan met hydraulische mortels en met kunststof gemodificeerde mortels. Bovendien beschikt Imto Vastgoed Verduurzamers over injectietechnieken om scheuren af te dichten en te verlijmen. Na een verantwoord herstel kan het betonnen oppervlak van duurzame en fraaie coatingsystemen voorzien worden. Ook stucwerk-herstel behoort tot het uitvoeringspakket van Imto Vastgoed Verduurzamers.


Lees meer over betonherstel >

Conserveren
Na het reinigen en herstellen van een gevel is het bij gevelrenovatie vaak aan te raden de gevel te beschermen doormiddel van hydrofoberen. Hierdoor wordt de gevel waterafstotend gemaakt, zodat deze droger blijft, minder vervuilt en het voeg- en metselwerk beschermd wordt. Imto Vastgoed Verduurzamers heeft een aantal producten in haar pakket, waarmee uw gevel afdoende beschermd kan worden. Op deze applicaties wordt in samenwerking met gerenommeerde leveranciers tot 10 jaar garantie gegeven.

Man bezig met voegwerk

Vervangen van voegwerk

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Bovendien is in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan, ook kunnen er constructieve problemen ontstaan. Bij gevelrenovatie kan het dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit moet deskundig gebeuren middels het uitslijpen of uithakken van het bestaande voegwerk. Na deze werkzaamheden en de benodigde reiniging verzorgt Imto Vastgoed Verduurzamers het aanbrengen van nieuw voegwerk.

Lees meer over voegwerk vervangen >

Imto Vastgoed Verduurzamers werkt volgens de richtlijnen:  Aanbeveling CUR 61 :2013. Het voegen en hydrofoberen van metselwerk.

Imto Vastgoed Verduurzamers verzorgt alle type voegwerk:

  • Knipvoeg
  • Snijvoeg
  • Platvol nagestreken
  • Schaduwvoeg
  • Verdiept of licht verdiept
Muren Hydrofoberen

Hydrofoberen/impregneren (waterafstotend behandelen)

Vocht in een gevel veroorzaakt problemen zoals scheuren en zoutuitbloeiingen. Minerale gevels kunnen worden beschermd tegen vocht door ze te hydrofoberen. Dit betekent dat een hydrofoberingsmiddel wordt aangebracht op het geveloppervlak. Hierdoor wordt voorkomen dat water van buiten de gevel binnendringt, terwijl de dampdoorlaatbaarheid met 90% behouden blijft.

Imto Vastgoed Verduurzamers werkt volgens Aanbeveling CUR 61 :2013 richtlijnen. Het voegen en hydrofoberen van metselwerk.

Lees meer over hydrofoberen/impregneren >

Vochtbeheersing door schilderen

Vochtbeheersing en kelder afdichting

Het afdichten van lekke kelders en het bestrijden van optrekkend of doorslaand vocht is een specialisme. Voor de juiste diagnose, een verantwoord advies en een vakkundige uitvoering bent u bij Imto Vastgoed Verduurzamers aan het juiste adres. In samenwerking met gerenommeerde leveranciers van producten kunnen wij vrijwel elke lekkage afdoende verhelpen. Op deze applicaties wordt in samenwerking met de leverancier een garantie van 10 jaar afgegeven.

Kozijnen en schilderwerk

Wanneer een gevelrenovatie wordt uitgevoerd, is het het aan te raden ook het schilderwerk en de kozijnen in de gevel aan te pakken. Imto Vastgoed Verduurzamers heeft deskundige schilders en timmerlieden in dienst die dit werk veilig en vakkundig kunnen uitvoeren. Door deze werkzaamheden gecombineerd uit te laten voeren, kan vaak voordeliger gewerkt worden en zijn de afgegeven garanties beter na te leven. Ook de planning van het complete werk is op deze manier gewaarborgd.


Lees meer over schilderwerk >

Kunststof en aluminium renovatie
spouwmuurisolatie

Kunststof en aluminium

Kunststof en aluminium hebben als eigenschap een lange levensduur, echter worden deze materialen in de loop der tijd aangetast door atmosferische invloeden. Hierdoor worden deze materialen dof en verliezen ze hun glans. Imto Vastgoed Verduurzamers beheert diverse technieken voor gevelrenovatie, waarbij deze materialen op een juiste wijze gereinigd, geconserveerd en hun oude uitstraling terugkrijgen. Op deze manier wordt het materiaal tevens beschermd voor de toekomst.

Spouwmuurisolatie

Welke type isolatie levert de meeste besparing op bij een verantwoorde gevelrenovatie, en wat is de beste isolatie voor uw object? Vaak een lastige keuze. Voor het isoleren van uw onroerend goed heeft ons isolatiebedrijf een breed aanbod. Of het nu gaat om vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie of geluidsisolatie. Met onze expertise bieden wij u een totaaloplossing zodat het energielabel wordt verbeterd.