Offerte
Betonherstel

Betonherstel

Het herstellen van betonschade

Imto Vastgoed Verduurzamers is al meer dan 40 jaar actief op het gebied van gevelrenovatie. Bij een complete gevelrenovatie behoort uiteraard ook het betonherstel van onderdelen en ornamenten in de gevel.

We beschikken over de kennis en het vakmanschap om zowel constructieve als esthetische betonschade te herstellen. Dit kan variëren van complete betonnen gevels, galerijen en balkons tot sierelementen en sculpturen in de gevel. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Reparatie van beton
Verschillen na onderhoud imto Benelux

Reparatiemethoden

Handmatig herstel:

Imto Vastgoed Verduurzamers is gespecialiseerd in handmatig betonherstel. Hierbij worden zowel kunststof reparatiemortels als cementgebonden systemen toegepast. De meeste toepassingen vinden echter de kunststof gemodificeerde cementgebonden producten, omdat hierbij de beste resultaten worden verkregen.

Constructieve verlijming en injectie:

Naast de handmatige hersteltechnieken beschikt Imto Vastgoed Verduurzamers over verlijm- en injectietechnieken waarbij ook constructieve betonschade afdoende hersteld kan worden. Hierbij worden zowel cementgebonden injectiemortels als epoxyharsen en polyurethaan toegepast.

Restauratie:

Veel oudere gebouwen zijn voorzien van ornamenten en sculpturen in de gevel. Het herstel van schade aan deze elementen vereist een speciale aanpak en bijzondere materialen. Imto Vastgoed Verduurzamers heeft de kennis en vakmensen in huis om ook deze schade goed en fraai te herstellen. Het betreft hier zowel betonnen als natuurstenen elementen die hersteld kunnen worden met aangepaste reparatiemortels die in kleur en structuur afgestemd zijn op de ondergrond.

Herstelde betonschade

Betonconservering

Na het herstellen van een betonconstructie verdient het aanbeveling het betonnen oppervlak te beschermen tegen milieu- en weersinvloeden. Hierdoor wordt verdere aantasting in de toekomst voorkomen. Bovendien kunnen coatings door kleur en structuur een verfraaiing van de constructie betekenen.

Deze bescherming kan uitgevoerd worden met een coatingsysteem in kleur of gehydrofobeerd worden waarbij het oppervlak op onzichtbare wijze beschermd word. Hiervoor worden zoveel vloeibare producten als producten in crèmevorm toegepast, waarbij de crème als voordeel heeft dat een betere penetratie en dus een langdurige bescherming wordt verkregen.

Vloerafwerking

De afwerking van betonnen vloeren vraagt speciale aandacht. Zo worden er eisen gesteld aan de slijtvastheid, de waterdichtheid en chemicaliën-bestendigheid. Ook de stroefheid van de vloer en uiteraard het aanzicht van de vloer zijn belangrijke aspecten.

Imto Vastgoed Verduurzamers heeft een uitgebreid pakket aan vloerafwerkingen in haar programma.

Dit pakket varieert van coatingsystemen op basis van epoxyharsen en polyurethaanharsen tot kunststof gietvloeren en epoxy troffelvloeren.

Afhankelijk van het gebruiksdoel van de vloer en de te verwachten mechanische, thermische en chemische belasting kan in overleg met de adviseurs van Imto Vastgoed Verduurzamers het juiste afwerksysteem gekozen worden. Uiteraard kunnen ook vloeistofdichte vloeren gerealiseerd worden, waarbij de keuze van het toe te passen systeem afhankelijk is van de te verwachten belasting.