Offerte
Herstellen van metselwerk

Metselwerk herstel

Schade aan metselwerk herstellen

In de loop van de jaren ontstaat ook vaak schade aan het metselwerk van een gevel. Deze schadepatronen kunnen onder andere ontstaan door vochtintreding en vorstschade, zettingsverschijnselen, mechanische oorzaken, roestende ankers en lateien in de gevel.

Imto Vastgoed Verduurzamers heeft de deskundigheid in huis om de bouwkundige staat van een gevel te beoordelen en vakkundig te herstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Metselwerkzaamheden
Metselwerk herstel

Reparatie methoden

Opnieuw is een deskundig oog nodig om de oorzaak van de schade vast te stellen en de juiste reparatiemethode te kiezen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een zettingsscheur te herstellen zonder de oorzaak van de zettingen weg te nemen. De scheur zal dan binnen niet al te lange tijd terugkomen.

Voor het herstellen van schade aan het metselwerk zijn meerdere reparatiemethoden beschikbaar.

Metselwerk vervangen

Het eenvoudigst lijkt het de kapotte stenen uit te hakken en nieuwe stenen in te metselen. Hierbij is de keuze van de juiste steen heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn. IMTO Benelux beschikt over een netwerk van leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste steen weten te vinden. Bij deze methode van herstel is het belangrijk de oorzaak van het ontstaan van de schade weg te nemen.

Dit kan bijvoorbeeld door achterliggend ijzerwerk grondig te ontroesten en te conserveren en het nieuwe metselwerk vrij van ijzer terug te metselen. Ook kan het noodzakelijk zijnde gevel te dilateren om het opnieuw ontstaan van scheuren te verhinderen.

Metselwerk herstellen door modelleren

Wanneer de schade aan het metselwerk niet structureel is, kan ook voor het opnieuw modelleren van beschadigde stenen worden gekozen. Hierbij worden kapotte stenen met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Wanneer dit deskundig gebeurt door ervaren vaklieden ontstaat een vrijwel onzichtbare reparatie met een lange levensduur.

Metselen

Garanties

Uiteraard garandeert IMTO Benelux het door haar uitgevoerde werk. Afhankelijk van de toegepaste methodiek geeft IMTO Benelux garanties tot tien jaar op het uitgevoerde werk. Hiervan ontvangt u een garantiecertificaat.

40 jaar ervaring

Vakkundig advies en de deskundige uitvoering door ervaren professionals zijn essentieel voor het herstellen van metselwerk. Begrip van de oorsprong van de schade, de juiste uitvoeringsmethode selecteren en een nauwkeurige toepassing van materialen vormen de kern van gespecialiseerd gevelherstel. Met meer dan vier decennia aan ervaring, kunt u erop vertrouwen dat uw gevel volledig wordt hersteld door de bekwame adviseurs en vakmensen van IMTO Benelux.

Lees meer over gevelrenovatie >