Offerte
Scheuren in gevel worden hersteld

Scheuren in gevel herstellen

Scheurherstel

Het signaleren van scheuren in een gevel is zeer onaangenaam. Uiteraard verstoren ze het aanzicht, maar ze zorgen ook voor structurele problemen wat het risico op verdere schade met zich meebrengt. Schades ontstaan bijvoorbeeld door vocht, vorst, zettingsproblemen, mechanische factoren, roestende ankers en lateien. Het is zeer belangrijk om eerst de onderliggende oorzaak aan te pakken, omdat scheuren in de gevel anders snel terug kunnen keren.

Imto Benelux heeft de deskundigheid in huis om scheuren in uw gevel te beoordelen en vakkundig te herstellen.

Herstelde gevel
Voorbeeld hoe Imto Benelux schade herstelt

Hoe scheuren in uw gevel ontstaan

Heeft u scheuren in uw gevel geconstateerd? Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:

  • Water kan in het metselwerk doorgedrongen zijn en bij bevriezing uitzetten. Hierdoor ontstaan scheuren.

  • De grond waarop uw woning staat kan in de loop der tijd verschuiven, wat leidt tot scheuren in het metselwerk.

  • Mechanische oorzaken zoals trillingen van machines, zware belastingen op de gevel of constructiefouten zorgen na verloop van tijd voor schades.

  • Scheuren worden veroorzaakt wanneer metalen ankers of lateien in uw gevel roesten. Deze zullen namelijk druk uitoefenen op het omliggende metselwerk.

Structurele scheuren herstellen

Het herstellen van scheuren in uw gevel vereist aanzienlijke expertise. Bij metselwerk herstel is de juiste keuze van stenen van groot belang om te voorkomen dat scheuren in uw gevel snel weer optreden. Door onze 40 jaar aan ervaring beschikken we inmiddels over een uitgebreid netwerk van leveranciers (zeer zeker ook van oudere materialen), zodat wij de juiste steen voor u weten te vinden.

Naast het herstellen van de scheuren door metselwerk herstel, is het bij deze methode ook noodzakelijk om de oorzaak weg te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door het achterliggend ijzerwerk grondig te ontroesten en te conserveren en het nieuwe metselwerk vrij van het ijzer terug te metselen.


Lees meer over metselwerk herstel >

Scheurherstel door modelleren

Wanneer er sprake is van niet structurele schade, kan er ook worden gekozen voor opnieuw modelleren van de kapotte stenen. Dit houdt in dat de aangetaste stenen worden hersteld door gebruik te maken van reparatiemortel, die uiteraard qua kleur en textuur perfect op de originele stenen is afgestemd. Wanneer dit op een deskundige manier wordt toegepast, ontstaat een reparatie die vrijwel onzichtbaar is. Een lange levensduur is hierbij gegarandeerd.

Wilt u de scheuren in uw gevels strucutreel herstellen? Vraag ons dan om vrijblijvend advies.

Total Wall Concept

Imto Benelux vertegenwoordigd het Total Wall Concept. Dit is een gevelherstelsysteem gebaseerd op het aanbrengen van roestvrij stalen wapening en verankeringen in gevels. Doordat onze adviseurs en monteurs speciaal door Total Wall Concept zijn opgeleid, bent u verzekerd van een perfecte uitvoering, met een garantie waarop u kunt bouwen.