Offerte
Voegen vervangen

Voegen vervangen

Voegwerkherstel door een deskundig voegbedrijf

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Bovendien is in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed: voegwerk werd als sluitpost op de begroting beschouwd. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Imto Vastgoed Verduurzamers heeft als voegbedrijf de deskundigheid in huis om de bouwkundige staat van een gevel te beoordelen en vakkundig te herstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

Voegwerk met beschadigingen

Hoe wij schade aan voegwerk herstellen

Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit gebeurd door het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk. Dit moet deskundig gebeuren:

  • De voeg dient voldoende diep uitgehakt te worden, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie.

  • De voeg dient vierkant uitgehakt te worden, zodat er geen oude specieresten op de voegvlakken achterblijven.

  • Het uithakken dient zeer zorgvuldig te gebeuren zodat er geen beschadiging aan het metselwerk ontstaan.

  • Na het uithakken moet de gevel grondig gereinigd worden, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg.

Imto Vastgoed Verduurzamers verzorgt alle type voegwerk:

  • Knipvoeg
  • Snijvoeg
  • Platvol nagestreken
  • Schaduwvoeg
  • Verdiept of licht verdiept
Voegwerk uithakken
Voegwerk vervangen

Voegwerk verwijderen

Het uithakken van voegen vereist deskundigheid. De keuze van de toe te passen gereedschappen en de toe te passen methode is bepalend voor het resultaat. Alleen een gespecialiseerd bedrijf als Imto Vastgoed Verduurzamers heeft de nodige expertise om dit werk verantwoord uit te voeren.

Nieuw voegwerk

Om de eerder geschetste problemen met voegwerk te voorkomen is het van belang bij het opnieuw voegen de juiste mortelsamenstelling te kiezen. Ook een uitgebreide nazorg voor vers voegwerk is van belang om een sterke voeg met een lange levensduur te garanderen. Over de kwaliteit van voegwerk is een apart informatieblad van Imto Vastgoed Verduurzamers beschikbaar.

Knipvoegen

Garanties

Uiteraard garandeert IMTO Benelux het door haar uitgevoerde werk. Hiervan ontvangt u een garantiecertificaat. Op het nieuw aangebrachte voegwerk geven wij zelfs 10 jaar garantie!

40 jaar ervaring

Voor het herstel van voegwerk is deskundig advies en uitvoering door vakmensen onontbeerlijk. Inzicht in het ontstaan van de schade, het kiezen van de juiste uitvoering en een goede toepassing van producten maakt gevelherstel tot specialistenwerk. Onze adviseurs en vakmensen hebben meer dan 40 jaar ervaring in dit werk, zodat het complete herstel van uw gevel bij de IMTO Benelux in vertrouwde handen is.

Lees meer over gevelrenovatie >